Chebští rodiče mohou začít „znakovat" se svými nemluvňaty

06.05.2013 10:09

Cheb - Mateřské centrum Klubíčko nabídne kurzy znakování s lektorkou Denisou Morkesovou.

 
 

Znakování batolat ve HvězdičceAutor: Lenka Bradová

Jak se domluvit se svým dítětem dříve, než začne hovořit? Jde to jednoduše, pomocí znakování. To do České republiky přivezla Michaela Tilton z USA a už se rozšířilo také na Chebsko.

Denisa Morkesová z chebského Mateřského centra Klubíčko se stala nezávislou certifikovanou lektorkou programu znakové řeči Baby Signs® a umožní tak naučit se znakování i rodičům z Chebska.

„Hlavním cílem tohoto programu je umožnit dětem, které již rozumí, ale ještě nemluví, komunikovat se svými rodiči i dalšími blízkými prostřednictvím jednoduchých znaků," uvedla Morkesová. „Děti tak mohou sdílet nejen své základní potřeby, ale i objevy nových věcí, smyslové zážitky, radost i bolest," vysvětlila.

Mateřské centrum Klubíčko připravilo na květen pro rodiče seminář poskytující základní informace o znakování prostřednictvím Baby Signs® a také program pro rodiče a děti Znakujeme se zpěvem a hrou. „Ještě před započetím kurzu už máme několik zájemkyň o výuku znakování. Doufáme, že přibudou další," potvrdila lektorka Denisa Morkesová.

„Něco podobného bych si určitě ráda zkusila," uvedla Kateřina Horáková z Mariánských Lázní. „Škoda jen, že už mám děti odrostlejší a další neplánuji," dodala.

Autor: Martin Rejsek
Zdroj: https://chebsky.denik.cz/zpravy_region/chebsti-rodice-mohou-zacit-znakovat-se-svymi-nemluvnaty-20130506.html

 

Zdroj: https://chebsky.denik.cz/

Zpět