Nadšení pomáhat bylo velké a vybralo se například mnoho zachovalých školních tašek, ale i nové školní potřeby. Dobrovolnice z místních organizací pomáhaly na 1., 2., ale i 3. Základní škole v Chebu. „Měli jsme tu dobrovolnice z organizace Klubíčko Cheb, což je nezisková organizace, která má mateřské centrum, dětskou skupinu. Nově máme sociálně aktivizační kurzy pro rodiny s dětmi, takže máme registrovanou sociální službu. Tuto sbírku děláme ve spolupráci s organizací Nádech v Chebu a dokonce s dobrovolnickým centrem Charity Cheb,“ sděluje pracovnice v sociálních službách za SAS Bavlnka Petra Bocková.

 

Školáci byli velmi aktivní. „Děti nás hodně překvapily, že se v tak velké míře zapojily. Bylo to super, donesly toho spousty. Jsou tu věci, které žáci přinesli po sobě, ale sbírka je také plná nově koupených věcí, které rodiny nakoupily pro tuto příležitost,“ říká.

Zapomenout dětem na válku pomáhali v Mariánských Lázních. Konal se tam totiž 21. března Den dětí, na který přišlo okolo pěti set ukrajinských dětí.
Ukrajinské děti prožily šťastný dětský den, rodina Tsoukernik pomáhá

Ve školách byl vidět velký zájem. „Děti nám sdělovaly, co přinesly, často říkaly, že budou moc rády, když to jejich vrstevníci využijí. Opravdu to nebylo z donucení, ale bylo pozorovali jsme, že měly samy radost, protože mohou někomu pomoci. Poté si vzaly diplom za odměnu. Bylo to moc příjemné pozorovat,“ pokračuje vedoucí SAS Bavlnka Aneta Paletářová.